17 menekülő gyerek is meghalt a görög partoknál

-

Két, menekülteket szállító hajó süllyedt el az Égei-tengeren. Egész nap keresték a túlélőket, sokakat még nem találtak meg. 33 embert kimentettek, de legalább 45-es meghaltak, köztük 17 gyermek.


Egy fából készült halászhajó Kalolymnosnál süllyedt el. 70-100 utasa lehetett, akik közül 26-ot sikerült kimenteni,. 34 holttestet is találtak, a többieket pedig még keresik.

Szinte ezzel egyidejűleg süllyedt el egy szintén fából készült hajó Farmakonisi partjainál. A hajó szikláknak ütközött. 40 embernek sikerült partot érnie, egy lányt kimentettek, de hat gyermek és egy nő meghalt.

A török állami hírügynökség, az Anadolu szerint a török parti őrség is kimentett hat túlélőt, egyben újabb három holttestet talált.

A téli időjárással nem törődve naponta mintegy ezer menekülő próbál az embercsempészek hajóin útra kelni Törökországból, hogy aztán Görögországból tovább mehessen Nyugat-Európa felé.Januárban már 113-an fulladtak a tengerbe, többen, mint 2014 és 2015 januárjaiban összesen. Akkor 94 áldozatot számoltak össze, 12-őt 2014-ben és 82-őt tavaly.