17 év után született vádemelés egy gyilkossági ügyben

Fotó: ORFK / Antal N.

-

Egy kecskeméti cukrászda dolgozóját ölhette meg a vádlott.


Tizenhét évet kellett várni a vádemelésre a kecskeméti gyilkosság ügyében. 1999-ben megerőszakoltak és megfojtottak egy fiatal nőt a városban, a vádlottat tavaly ősszel sikerült azonosítani a DNS-mintája alapján. A hajléktalan férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Kisebb lopásokból élt a vádlott, rendszeresen ismerkedett nőkkel, álnéven mutatkozott be nekik, és igyekezett a bizalmukba férkőzni. 1999 szeptemberében a későbbi áldozatot, a 31 éves nőt, aki az egyik kecskeméti cukrászdában dolgozott, elcsalta magával a pályaudvarról. Egy elhagyatott helyen megerőszakolta, majd megfojtotta. A holttestet másnap hajnalban találták meg.

Mivel az elkövető kilétét nem sikerült megállapítani, az eljárást két év múlva megszüntették. Tavaly ősszel aztán felfigyeltek arra, hogy egy fővárosi rablás gyanúsítottjának DNS-mintája megegyezik a tizenhét évvel ezelőtti emberölés után rögzítettekkel. Mint kiderült, a vádlott a gyilkosság előtt ötször, azóta pedig még nyolcszor volt büntetve.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfire életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a főügyészség.