17 embert lőttek meg egy night clubban

Forrás: NBC 2 News

-

Legalább két ember életét vesztette abban a lövöldözésben, amely - helyi idő szerint - hétfő hajnalban robbant ki a floridai Fort Myers egyik éjszakai szórakozóhelyén.


A BBC gyorsjelentése szerint a Blu Club bárban épp tinédzserek szórakoztak, amikor a lövöldözés kirobbant. Helyi híradások szerint legalább két ember életét vesztette, 16-an pedig megsebesültek a helyi idő szerint hétfő hajnali fél egykor kezdődött támadásban. Az áldozatokat még nem azonosították.

A lövöldözéssel összefüggésben a rendőrség letartóztatott egy személyt - továbbiakat azonban még nem közöltek.

Helyi híradások szerint a rendőrség még két helyszín vizsgál: a klubban kitört lövöldözéssel párhuzamosan egy otthonban és egy kocsiban is lövések dördültek. A hatóság most azt vizsgálja, van-e összefüggés a másik két helyszínnel, ahol csak könnyebben sérültek meg az áldozatok.

A rendőrség arról nem adott tájékoztatást, hogy a támadó hányszor sütötte el fegyverét, de a helyszínelés során készült fotókon 30-nál is több töltényhüvelyt jelöltek meg.

A helyiek többsége azt feltételezi, hogy a támadás nem terrorista akció lehetett. Részben abból következtetnek erre, hogy a támadó nem az épületben, hanem már a parkolóban kezdett lövöldözni. Ez - egyesek szerint - arra utalhat, hogy banda-háború vezetett a vérontáshoz.

Hat héttel ezelőtt követték el az USA történetének legvéresebb mészárlását: egy férfi 49 embert mészárolt le egy orlandói melegbárban.

(Cikkünk folyamatosan frissül)