150 menekültet szállítottak le a müncheni vonatról a Keletiben

-


Körülbelül 150 menekültet szállítottak le a Készenléti Rendőrség egységei a Münchenbe induló vonatról szombat este a Keleti Pályaudvaron, számol be a Népszabadság.

A cikk szerint a kilencórás Budapest–München vonaton nem sokkal indulás előtt feltörtek egy helyiséget, ami után valaki rendőrt hívott. A készenlétieket azután vezényelték ki, hogy kiderült, körülbelül 150 olyan ember van a vonaton, akinek semmiféle papírja nincs.

Egy részük, miután leszállították a vonatról, tüntetőleg leült a peronra. Néhány embert a rendőrök kiemeltek és elvezettek, majd kordonnal választották el a menekültekkel teli vagont a szerelvény többi részétől. Önkéntesek ételt és italt vittek a menekülteknek, majd átnézték a papírjaikat, és azt tanácsolták nekik, jöjjenek vissza hajnali négykor, ugyanis akkor indul az első vonat Győrbe, onnan pedig eljuthatnak a vámosszabadi befogadóállomásra.

A helyzet végül rendeződött, az ülősztrájkolókat is kikísérték a peron mellől, a vonat több órás késéssel, útlevél- és jegyellenőrzés után indult el fél egykor, a migránsok nélkül.