15 hónapra fogházba vonul Daflics ezredes

-

B. Ferenc három éve még roma gárdát akart alapítani, majd büntetőügybe keveredett és minden rosszra fordult.


Az önmagát Daflics ezredesnek nevező, többszörösen büntetett előéletű B. Ferencet két éve azután fogták el, hogy nem ment el az ellene folyó büntetőügy tárgyalására.

Most, a Teol.hu beszámolója szerint egy év, három hónap fogházbüntetésre ítélték, miután az előzetes letartóztatását elrendelő bíróra támadt. A férfi trágár szavakat kiabálva a bíró felé indult, rángatni kezdte a pulpitus és a vádlott közti korlátot, amit ki is mozdított a helyéből. Mindeközben megpróbált a korláton átlépni, hogy a sértettet bántalmazni tudja, ebben azonban az őt előállító rendőrök megakadályozták – írja a lap.

A mostani ítélet a Szekszárdi Törvényszéken született és jogerős. Másodfokon csak annyi változott, hogy a férfit hatósági személy elleni erőszak bűntettében mondták ki bűnösnek, annak a kísérlete helyett.

B. Ferenc akkor tett szert országos hírnévre, amikor 2012-ben Pécsett bejelentette, megalakítja a roma gárdát, ő pedig Daflics ezredes. Kisebbségi önvédelmi szervezetét később a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat békefenntartó csoportjának nevezte. Annak idején fekete ruhában szamurájkardokkal pózolt a nyilvánosság előtt – emlékeztet a Teol.hu.