15 hónap után megkaphatja béranyától született gyermekét a meleg férfi

-

Tavaly év elején született meg a kislány, de a béranya nem akart beleegyezni abba, hogy a biológiai apa megkaphassa. A thaiföldi bíróság most döntött az ügyben: az amerikai-spanyol meleg párnál maradhat a gyermek.


A gyermek-elhelyezési pert az amerikai Gordon Lake, a biológiai apa indította. Carmen nevű lányát tavaly januárban szülte meg a thaiföldi béranya, Patidta Kuszolszang. A petesejt egy névtelen donoré volt.

A béranya a szülészeten átadta az apának és spanyol párjának az újszülöttet, de később meggondolta magát, így Lake lányával, valamint házastársával kénytelen volt Thaiföldön maradni. A költségek fedezésére adománygyűjtésbe kezdtek, amiből 36 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük.

A párral azt közölték, hogy a nő aggódik a gyermek neveltetése miatt, mert azt hitte "hagyományos családról van szó." Lake viszont azt mondja: sosem csinált titkot abból, hogy meleg, és a párjával szeretné felnevelni a születendő gyereket.

A pár ügyvédje kedden bejelentette: a családjogi ügyekben illetékes bangkoki bíróság úgy ítélkezett, hogy a gyermek kizárólagos törvényes gondviselője Gordon Lake. A kislány egyébként születése óta a párral élt.

A thaiföldi törvények nem ismerik el az azonos neműek házasságát, ráadásul egy új törvény, ami már a kislány születése után lépett hatályba, kifejezetten tiltja a béranyaságot.