14 szolgáltatótól kért kikapcsolási moratóriumot a Klik

-

2015. novembertől 2016. áprilisig kért kikapcsolási moratóriumot 8 gáz és 6 áramszolgáltatótól a Klik, ám ezt többen nem adták meg. Olyannyira, hogy nemrég megint kikapcsolták a gázt egy rövid időre egy általános iskolában.


Az ATV birtokába jutott dokumentum szerint a gázszolgáltatók közül a Tigáz, a Nordest Energy, a Hungaro Energy Földgáz, a GDF SUEZ, az áramszolgáltatók közül pedig az EDF DÉMÁSZ és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt vállalta, hogy áprilisig nem kapcsolja ki a szolgáltatást akkor sem, ha a Klik nem fizet.

Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók fele megtagadta a kérést.

A Gyöngyöstarjáni Általános iskolában a hónap elején kapcsolták ki a gázt - a helyi Klik azt mondta, nem kaptak értesítést, a gázszolgáltató viszont azt közölte, tájékoztatták őket.

A Kliknek most 17 milliárdos adóssága van, tavaly is többször előfordult, hogy nem fizetés miatt kikapcsolták a gázt egyes intézményekben.


Cikkünk megjelenése után a Klik az alábbi közleményt juttatta el a VS.hu-nak:

A KLIK a moratórium megkérésével a zökkenőmentes működést kívánja biztosítani az intézményekben tanuló gyermekek érdekében.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak összesen 2023 db gáz- és 2701 db villamos szolgáltatási fogyasztási helyre vonatkozóan van érvényes moratóriuma.

A moratórium - a földgáz és villamosenergia-törvény értelmében - kizárólag kikapcsolás alóli mentességet biztosít.

A moratórium nem vonja maga után azt, hogy a Szolgáltató nem követelhetné a KLIK-től a szolgáltatás ellenértékét.

A KLIK pénzügyi lehetőségeihez mérten az összes fogyasztási hely tekintetében fizeti és fizetni fogja a szolgáltatás ellenértékét.