14 menekültet találtak egy lengyel hűtőkocsiban Calais-nál

-

Tizennégy szíriai, iraki és iráni migránst, köztük három gyereket és csecsemőt találtak pénteken egy lengyel hűtőkocsiban, az észak-franciaországi Calais közelében, az autópályán. A menekültek enyhébb szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.


Öt férfi, öt nő, valamint három, 7 és 10 év közötti gyerek és egy 15 hónapos csecsemő" volt a lengyel rendszámú kamionban, amelyet péntek reggel találtak meg az autópályán, harminc kilométerre a Calais-i kikötőtől. A menekültek enyhébb szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, ezért a környék kórházaiba vitték őket, szerencsére egyikük állapota sem életveszélyes.


Calais kikötővárosában és környékén a friss adatok szerint mintegy 6 ezer külföldi, elsősorban kelet-afrikai, afganisztáni, iraki és szíriai él egy illegálisan felállított, de a hatóságok által megtűrt sátortáborban a város volt szeméttelepén, arra várva, hogy a Csalagúton áthaladó vonatokra felkapaszkodva, illetve a csatornát átszelő kompokon elbújva átjusson Angliába. A szigorú francia bevándorlási politika miatt ugyanis a migránsok között az a vélekedés terjedt el, hogy Nagy-Britannia szívesebben fogadja be a menekülteket, mint Franciaország.


Korábban, augusztus végén az osztrák A4-es autópályán, Nickelsdorfnál 71 menekült holttestét találták meg egy magyar rendszámú teherautóban.