14 év börtön a hajdúszoboszlói csecsemőgyilkosságért

-

Tizennégy év börtönre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken első fokon azt a fiatal nőt, aki megölte újszülöttjét két évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón. A gyerek apja bűnsegédként tizenkét év fegyházbüntetést kapott.


A pár 2013 májusában ismerkedett meg. Amikor megtudták, hogy a lány terhes, elhatározták, semmiképpen sem tartják meg a gyermeket, és eltitkolják a terhességet. A lány egy háztartásban élt a szüleivel, de nekik sem merte elmondani, hogy terhes.

Az internetről tájékozódtak arról, hogy mi árthat egy magzatnak, de a lány a próbálkozásaik ellenére sem vetélt el. Megállapodtak abban, hogy ha a gyermek mégis megszületik, akkor a lány megfojtja, majd szól a barátjának, és az újszülöttet elássák.

A lány 2014. július 8-án este egyedül volt otthon, amikor a szülés megindult. Megszülte a gyermeket, akit brutálisan bántalmazott, majd az újszülöttet egy törülközőbe csavarva a fürdőszoba padlójára tette. Ezt követően telefonon felhívta az édesanyját, majd a gyermek apját. Hazaérkezve a lány anyja értesítette a mentőket, akik bejelentést tettek a rendőrségen. Az orvosszakértői vélemény szerint az újszülött sérülései olyan súlyosok voltak, hogy a szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

A vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélet nem jogerős.