13 nőt bántalmazott és erőszakolt meg egy oklahomai rendőr

-

263 év börtön várhat rá az elsőfokú ítélet alapján.


Négy napi tárgyalás után elítélték a korábbi oklahomai rendőrt, Daniel Holtzclawot, aki még mikor a hatóságnál dolgozott 13 nőt erőszakolt meg és bántalmazott. 36 esetben emeltek ellene vádat, ebből talált bizonyítottnak a bíróság 18-at, köztük négy szexuális erőszakot – számolt be róla a Business Insider.


Arra csak januárban derül fény, hogy pontosan mennyi időt kell börtönben töltenie, de az ítélet szerint akár 263 év is lehet, vagyis életfogytiglant is kaphat.

A bíróság Holtzclaw 29. születésnapján hozta meg a döntését, az ítélethirdetésben a férfi láthatóan zaklatott volt és sírt. Tagadja, hogy ilyeneket tett volna.

Az ügyészség szerint viszont a volt rendőr olyan nőket támadott meg, akikhez járőrözése közben állított meg, vagy kellett hozzájuk kiszállnia, és tudta róluk, hogy korábban már összeütközésbe keveredtek a hatóságokkal vagy drogproblémáik voltak. Mindegyik nő fekete volt, köztük egy 17 éves fiatal és egy 50-es éveiben járó nagymama is, írta a BBC.

A nagymama a vallomásában arról beszélt, hogy a férfi az út szélén állította le a kocsiját, azzal gyanúsította meg, hogy ittas. Majd megparancsolta neki, hogy szálljon be a szolgálati kocsijába és elégítse ki orálisan.


Az ítélethirdetés