12 millióért ad tanácsot a közmédiánál a felmentett sportfőszerkesztő

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

Riskó Géza havi 1 millió forintért látja el tanácsokkal Szabó László Zsoltot, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatóját a nyáron induló M4 Sport tévécsatorna kialakításával kapcsolatban – értesült a Népszabadság.


Az MTVA tavaly novemberben kötött egyéves szerződést Riskó Gézával (cikkünk nyitóképén éppen Média Életműdíjat ad át Gulyás Lászlónak, a MTVA szerkesztő-riporterének, kommentátorának), miután felmentették a médiaszolgáltatási alap sportfőszerkesztőségének éléről, és Szujó Zoltánt nevezték ki a helyére.

A tavaly őszi vállalati kommunikáció szerint Riskó új feladata


a sportszakmai szervezetekkel, jelentős intézményekkel történő kapcsolattartás, valamint a kiemelkedő projektek előkészítése és beindítása lesz.

A lap úgy értesült, hogy több neves sportriporterrel is tárgyalnak, kiemelt fizetést ígérve nekik, megerősítendő a kommentátorok csapatát az új sportcsatornán. A cikk szerint az állami média ősztől évadonként legalább egymillió eurót fizet a DigiSporttól elhappolt labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogáért, a hároméves csomag ára nagyjából egymilliárd forintra tehető. A Bajnokok Ligája közvetítési jogainak árát firtató kérdésekre ugyanakkor a Népszabadság két hete nem kap választ – olvasható a lap szombati számában.