12 éves fiú akart robbantani a ludwigshafeni karácsonyi vásárban

-

Nem lépett működésbe a házilag készített pokolgép.


Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett vérfürdő a ludwigshafeni karácsonyi vásárból múlt hónapban. November 26-án akart merényletet végrehajtani az ünnepi forgatagban egy 12 éves fiú, de a házilag készített pokolgép nem lépett működésbe – írja a Focus. A sikertelen kísérlet után a fiú a hátizsákba rejtett pokolgépet a városháza melletti bozótosban helyezte el. A gyanús csomagra egy járókelő figyelt fel, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A veszélyesen robbanékony elegy egy részét szakértők felügyelete mellett felrobbantották.

A német hetilap úgy tudja, a támadásra készülő, iraki gyökerekkel rendelkező fiú 2004-ben született a Rajna-vidék–Pfalz tartománybeli Ludwigshafenben. A rendőrség azt gyanítja, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik ismeretlen tagja bujtotta fel vagy utasította a tett elkövetésére.

A Focus tudomása szerint a karlsruhei ügyészség „állam elleni súlyos bűncselekmény” gyanúja miatt nyomoz, azonban a gyanúsított kiskorúsága miatt az eljárást valószínűleg megszüntetik majd.