11 millió fontot költött egy tizenévesre a Leverkusen

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Eseménydús a téli átigazolási időszak utolsó napja Európa-szerte. A tavalyi Eb sztárja, Dimitri Payet visszatért előző klubjába, Alexandre Pato pedig Kínát választotta.


A francia Dimitri Payet amilyen hamar közönségkedvenccé vált másfél éve Londonban, annyira könnyen haragította magára a West Ham-szurkolókat távozásával. A rajongók hiányolták belőle a klub iránti elkötelezettséget, ő viszont nem érzi úgy, hogy magyarázkodnia kellene, miért tért vissza Marseille-be, ahonnan a londoniak megvették. A menedzsernek, Slaven Bilicnek beszélt távozásának okairól, de a nyilvánosságnak csak annyit mondott, nem érezte jól magát Londonban. A Marseille 25 millió fontért vásárolta vissza a francia tehetséget.

Alexandre Pato is meglepte a Villarreal szurkolóit, nála viszont a távozás célja az érdekesebb. A csatár a kínai Tianjin Quanjian csapatához szerződött, ahol már több európai társa várta. A csapat edzője Fabio Cannavaro, csapattársa pedig az Eb-n is játszó belga válogatott, Axel Witsel, aki még január elején költözött Kínába. Cannavaro Twitterén egy képet is megosztott a két frissen érkezett játékosról.

A Bundesliga idei legdrágább vétele egy 19 éves jamaicai szélső, Leon Bailey. A fiatal tehetség, akire Belgiumban figyelt fel a Bayer Leverkusen, az Európa-liga selejtező- és csoportmérkőzésein összesen hét gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott. Az U23-as válogatottba is meghívták már egyszer, ott sem hagyta a nézőket gól nélkül. A német bajnokság egy jó lehetőség a fiatal jamaicai számára.

Alen Halilovic, akit korábban szintén csodagyereknek tartottak, a Bundesliga helyett a spanyol bajnokságot választotta. A 20 éves játékost másfél évre adta kölcsön a Hamburg a Las Palmasnak. A középcsapat nem várt sokáig a bemutatással, hétfőn már pályára is küldte a horvát csatárt a Valencia ellen megnyert mérkőzésen.