11 évet kapott az alvó kislányait megkéselő férfi

-

Agresszíven viselkedett, ezért az élettársa elhagyta, ezután sebesítette meg életveszélyesen a gyerekeit.


V. János, a vádlott élettársi kapcsolatban élt az egyik későbbi sértettel, akitől két gyermeke született. A vádlott agresszív viselkedése miatt élettársa bejelentette, hogy elhagyja őt. Ezután a férfi próbálta rábírni a nőt a visszatérésre, a többi között telefonon is zaklatta. Több alkalommal szóban és telefonon is öngyilkossággal fenyegetőzött, később már közös gyermekeik megölésével is fenyegette őt.

A férfi 2013 novemberében a nála lévő gyermekeket lefektette aludni, majd másnap hajnalban egy kést vett magához, és mindkét alvó kislányt egy-egy alkalommal hason szúrta, ezután saját magát is megsebezte. A vádlott értesítette a mentőket, akik rövid idő múlva megkezdhették a gyermekek életmentő ellátását. A férfi a bűncselekménnyel maradandó fogyatékosságot okozott mindkét kiskorú gyermekének.

A Fővárosi Törvényszék első fokon a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette, könnyű testi sértés vétsége, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt ítélte 11 év börtönbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra. Szülői felügyeleti jogát is megszüntették.

Az ügyész egyetértett az ítélettel, a vádlott három napi gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.

A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a bíróság fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását a bűnismétlés, a bűncselekmény befejezésének veszélye és a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés időtartama miatt a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés időtartamáig.