11 év kóma után sokkolta, hogy Federer még mindig világklasszis

Fotó: AFP / FABRICE COFFRINI

-

Jesus Aparicio 2004-ben egy súlyos baleset után kómába esett. Most magához tért, és nem akart hinni a fülének.


2004 volt az első év, amikor Roger Federer uralma alá hajtotta a teniszvilágot. A 23 éves svájci zseni az Ausztrál Nyílt bajnokság és Wimbledon után az US Opent is megnyerte. A 18 éves spanyol fiatalember meg is ünnepelte nagy kedvence győzelmét, de nem sokkal később, az év decemberében súlyos balesetet szenvedett és kómába esett.


Nincs ezen mit csodálkozni, pár évig még ott lesz a legjobbak között


Most augusztusban viszont magához tért a kómából, és miután visszanyerte tudatát, majd beszédkészségét is, elkezdte begyűjteni az elmúlt több mint egy évtized információit is És majdnem sokkot kapott, amikor egykori kedvencére is rákérdezett.


“Egyszer csak eszembe jutott, hogy Rogerre is rákérdezzek. Gondoltam, már visszavonult. Amikor megtudtam, hogy 34 évesen még mindig játszik, sőt még mindig a világ egyik legjobbja, azt hiszem, csak hülyéskednek velem. Nem akartam elhinni. Aztán mondták, hogy összesen 17 Grand Slam-et nyert, én meg csak a kezembe temettem az arcomat. Tudtam persze, hogy Federer nagyon jó, de azt soha nem gondoltam volna, hogy ennyi címet fog nyerni.”


Roger Federer mellett bemutatkozik: Novak Djokovic


Aparicio szeptember 13-án újra láthatta játszani Federert, méghozzá egy GS-döntőben, igaz, azt elveszítette az ellen a Novak Djokovic ellen, aki még sehol sem volt, amikor a spanyol fiatalember kómába esett.

“Le voltam nyűgözve, hogy még mindig ilyen jól játszik. Hihetetlen. Sajnálom, hogy nem tudott nyerni, de Djokovic tényleg nagyon jól játszott. Szeretném még látni játszani, mielőtt visszavonul, talán éppen a 18. Grand Slam-győzelme alkalmából. Ez életem álma."