„100 százalékosan meg vagyok elégedve az itteni életemmel”

HÁTTÉR

Kerekes Blanka Brigitta

Kerekes Blanka, 28 éves, Leichester: 2014. szeptember 22-én jöttem ki, mert kaptam egy lehetőséget. Biztos munka és biztos szállás, mindezt több pénzért és a barátaim társaságában, számomra egy új világban.


Takarítok egy étteremben. Ezzel is kezdtem, amikor kijöttem, de azóta voltam mosogatni is, meg séfként is dolgoztam, de most megint csak takarítok. (És suliba járok, de ez csak egy rövid angolnyelv-oktatás.)

Nem szeretnék visszamenni, például azért sem, mert itt jobb az emberek kedve, nem olyan feszültek, mint otthon. Természetesen a megélhetés miatt sem. Amennyit otthon güriztem eladóként a Coopban... Most 3 órát dolgozom egy nap, és még így is háromszor annyi pénzt kapok. 21 órát dolgozom, és most voltam egy hosszú hétvégén kirándulni, meg tudom venni a minőségi bőr ruhadarabokat anélkül, hogy kettéhasadjon a szívem, mikor kifizetem. Ha normálisan meglenne a 40 órám, akkor bárhova el tudnék menni nyaralni, nem csak egy szomszéd városba. Viszont nagyon fontos hogy én Leicesterben élek, ami egy diákváros, így a megélhetés lényegesen olcsóbb, mint más városokban.

Az emberek segítőkészek és kedvesek, bár nem nagyon tapasztalok őszinte barátságokat az angolok között. Igaz, nekem nem is áll szándékomban barátságokat kötni. Nehezen is menne, hiszen nem beszélem olyan jól az angol nyelvet. Magamnak való vagyok, és vannak itt barátaim. Vannak újak is, viszont ők nem angolok. Rengeteg bevándorló van, így aztán, ha barátra van szükséged, azt is találsz.

Otthon van az egész családom, de szinte napi kapcsolatban vagyok velük, így ők nem visszahúzó erő számomra, bármennyire is vágyom rá sokszor, hogy megöleljem őket. 100 százalékosan meg vagyok elégedve az itteni életemmel.


Hozzászólók:

Vitaindító: Végleg elmennek, vagy visszajönnek a külföldre költözők?
Abaházi Márk (23), London: „Soha ne mondd , hogy soha, de el tudom itt képzelni az életem”
Viola Krisztina (23), Aarhus: „Szeretnék majd visszamenni, de a végleges kiköltözés nincs tervben”
Glass Ben, ottfline:ontheater: „Korábban nem voltam kisebbség, most pedig az lettem”

Végleg elmennek, vagy visszajönnek a külföldre költözők?


Végleg
Visszajönnek

SZAVAZAT UTÁN