100 forintért kínál rengeteg mogyorós Milkát a NAV

Fotó: NAV

-

Az 500 tábla csoki kikiáltási ára 50 ezer forint, szeptember közepén járnak le.


Az adóhatóság (NAV) rendszeresen meghirdet különböző termékeket, ingatlanokat, amelyekhez hozzájutott az adóeljárások eredményeként. A kínálatban szereplő járművek és ingatlanok mellett mindig vannak ingóságok, ékszerek, háztartási gépek vagy éppen tartós élelmiszerek.


A mostani listán is szerepel egy érdekes darab, mégpedig egy Milka-csomag, amelyben 500 darab egész mogyorós táblás csoki található. A csoki kikiáltási ára 50 ezer forint, a becsült érték pedig 100 ezer forint. Így egy tábla csoki ára 100 forintra jön ki. A kiírás szerint egy tételben van összesen 500 tábla csoki, és a NAV pedig külön-külön tíz csomagra, azaz összesen 5000 ezer tábla csokira keres vevőt. A kikiáltás ár kedvezőnek mondható, mivel ezeknek a csokiknak a darabja bőven 200 forint felett van a boltokban.


A vásárlás azonban feltételhez kötött. A NAV azt írja: "a vásárlónak, magyarországi forgalmazás esetén a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztályhoz (...) a jogszabályoknak megfelelő magyar nyelvű jelölést be kell mutatnia". Fontos továbbá, hogy a csokik szeptember közepén járnak le, az árverésre pedig június 9-ig tart.


Egyébként a szóban forgó csokicsomag nem lehet túl kapós, mert a NAV árverési honlapja szerint már május közepén meghirdették, de ezek szerint azóta nem volt jelentkező.