Délután ellepték a petárdázó ultrák a belvárost

Forrás: VS.hu

-

Délután újra több száz fociultra jelent meg a Deák téren, majd végigvonultak a kiskörúton, az Üllői út felé tartanak az esti magyar-román meccsre. Az ultrák petárdákat dobálnak és görögtűz is van náluk, miközben egyre több rendőr érkezik a helyszínre. Egy másik ultracsoport a Nagykörúton riogatta az embereket.


„Magyarország a fehér magyaroké” feliratú, fekete pólóban gyülekeztek az ultrák, fél három körül már sokan söröztek a Madách tér melletti kisebb kocsmákban. Tudósítónk szerint fél négyre körülbelül 150-200 ember gyűlt össze, ez tovább nőtt, mostanra 400-an lehetnek. Dobálják a petárdákat, néha a villamost is megdobták, a 49-es nem is járt egy ideig.


Szólt a „Ria-ria Hungária” és „hajrá magyarok", a Deák téren a fényképező emberekkel üvöltöztek – jelentette tudósítónk fél öt után. A rendőröket ekkor még négy sáv plusz két villamossáv választotta el tőlük. A turisták nem nagyon értették, mi történik.


A készenléti rendőrség később több tucat kocsival érkezett a helyszínre. A rendőrök az Akvárium előtti árnyékban, az evangélikus templom fala mellett várakoztak, majd egy idő után felálltak az út másik oldalára, farkasszemet néztek egymással az ultrák és a rendőrök.


Balhéznak az ultrák a Deákon

Posted by VS.hu on 2015. szeptember 4.

A tér előtt elvezető utcát a rendőrautók az egyik irányba teljesen elzárták, a Duna felé csak a József Attila úton lehet befordulni.

Később menet a kiskörúton indult el, rendezetten vonulnak, csak dobálják a petárdákat. A rendőrök kísérték őket, délután öt környékén jártak a Kálvin térnél, valószínűleg innen már a Fradi-pályához mennek az Üllői úton, ahol 20.45-kor kezdődik a magyar-román.Sokan lettünk bazdmeg

– kommentálta az utat egyik ultra, egy másik pedig azt mondta, „én azt gondolom, hogy most igyunk.”


A Király utcánál


Közben a Nagykörúton is felvonultak szurkolók, több százan, nem csak fekete pólósok. Ők is petárdákat dobáltak a kocsik alá.