10 milliárdba kerülne a kvótarendszer Rétvári szerint

Fotó: MTI / Kallos Bea

-

A szociális juttatások miatt és a konfliktusok okozta károkért is sokat kéne fizetnie az államnak az államtitkár szerint.


Az Ázsiából, Afrikából érkező emberek Magyarországra telepítésével azonnal megugrana az igény a gyermekjóléti és más szociális ellátások iránt, idővel feltehetően a hajléktalanok gondozásában részt vevő állami, önkormányzati szervezetek kiadásai is emelkednének, ezek a pluszterhek pedig tízmilliárd forintot is jelenthetnek – mondta Rétvári Bence a Magyar Időknek adott interjúban.

A KDNP alelnöke kifejtette: több százezer, esetleg több millió eltérő vallású és kultúrájú ember gyors betelepítése azonnali konfliktusokhoz vezethet, s félő, hogy a költségeket és a károkat az adófizetőknek kell majd viselniük, előny viszont egyedül azoknál a vállalatoknál jelentkezhet, amelyek a bevándorlás révén olcsó munkaerőhöz jutnak.

A képzetlen bevándorlók számára a beilleszkedést segítő, különféle képzéseket kell meghirdetni, munkaügyi felkészítésük csak ezután következhet, azonban a politikus megítélése szerint a kormány elsődleges feladata a magyar polgárok helyzetbe hozása, a munkanélküliség további mérséklése, az előrelépés lehetőségének megteremtése.