10 gyereket temetett maga alá a lavina az Alpokban

Fotó: AFP / ROBERTO SCHMIDT

-

Hárman biztosan meghaltak. A mentés folyamatban van. Az iskolás csoport olyan sípályát használt, amely le volt zárva lavinaveszély miatt.


Franciaországban maga alá temetett iskolás gyerekeket, illetve egy tanárukat is az alpesi lavina. A mentés jelenleg is folyamatban van.

Délután négy óra körül történt a baleset, az iskoláscsoport síelése közben. Ellentmondásos információk vannak arról, hogy hányukat találtak meg eddig, de úgy tűnik, négyüket biztos, köztük a tanárt is. Többüknek megállt a szíve, a felnőttet is öntudatlan állapotban találták, kórházba szállították őket.

Hárman biztosan meghaltak, két diák, egyikük egy 14 éves lány. A harmadik halott egy ukrán síelő, aki nem tartozott a csoporthoz. Legalább öt gyereket még mindig keresnek.

A hóomlás a Les Deux Alpes nevű síövezetben történt. Az iskolás csoport a lyoni Saint-Exupéry iskolából jött. Olyan pályán síeltek, amely biztonsági okokból le volt zárva. A szemtanúk azt mondták a BBC-nek, hogy úgy tűnt, mintha a síelők idézték volna elő a hóomlást. Az ötfokozatú skálán négyes szinten volt a lavinaveszély.Itt történt a baleset


A lenti felvétel egy tegnapi lavináról készült, szintén a francia Alpokban, ám ez megállt a falu határában.