10 évet kapott a szeretőjét megölő férfi

-

Sokat veszekedtek, mivel a férfi nem vált el és nem költözött össze a nővel. Egy vita hevében fojtotta meg a nőt. Az ítélet nem jogerős.


A férfi két éve áprilisban Tárnokon egy vita hevében megfojtotta, majd elásta az összeköltözést sürgető barátnőjét. A vádirat szerint a házas férfinek évek óta viszonya volt a nővel, egyre többet veszekedtek. Például azon, hogy ígérete ellenére nem vált el és nem költözött össze vele. A végzetes napon a nő otthonában kereste fel az épp egyedül lévő férfit, és megint vitázni kezdtek az összeköltözésen. A férfi az összetűzés hevében egy kötéllel hátulról a kanapéra rántotta, majd megfojtotta a nőt, utána pedig igyekezett eltüntetni a gyilkosság nyomait.

A holttestet zsákba burkolva levitte a tárnoki ház alagsorába, melynek megbontotta a betonaljzatát, majd elásta a nőt és újra lebetonozta az aljzatot. A meggyilkolt nő táskáját, iratait elégette, az asszony ház előtt parkoló autójának pedig Tatabányán bérelt ki egy garázst, a kulcsokat elrejtette. A nő családja nem sokkal később jelentette eltűnését. Egy idő után a férfi nem fizette a garázs bérleti díját, így bukkantak rá a meghalt nő gépkocsijára, majd 2014 januárjában az elásott holttestre.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig a minősítés megváltoztatása miatt fellebbezett - utóbbiak szeretnék elérni, hogy ismerjék el az erős felindulást is, ezért a 10 éves börtönbüntetés nem jogerős.

A férfi a jogerős döntésig előzetesben marad.