1 millió 300 ezren írtak alá a menekültek kötelező szétosztása ellen

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Németh Szilárd bírálta az EU és a baloldali politikusok véleményét menekültügyben, és reagált Colleen Bell M1-nek adott interjújára is.


Szombat estig 1 millió 300 ezer ember írta alá a menekültek kötelező betelepítési kvótája elleni íveket – közölte a fideszes Németh Szilárd. A kormánypárti politikus szerint már a nemzeti konzultáció során kiderült: a magyar emberek tudják, hogy Európa szervezett megszállása zajlik, és az unió bevándorláspolitikája egyértelműen felelős ezért. Az íveket visszaküldő 1,1 millió ember 90 százaléka az ország megvédése mellett foglalt állást akkor – idézte fel Németh Szilárd, aki arra is kitért, hogy a műszaki és jogi határzár érvénybe lépése óta gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés.

A kötelező betelepítési kvótára utalva ugyanakkor közölte: a veszély nem múlt el, az EU és főleg baloldali politikusai ragaszkodnak a migránsok elosztásához, és arra biztatják a bevándorlókat, hogy jöjjenek nyugodtan. Bírálta azt is, hogy Szigetvári Viktor Együtt-elnök 15 ezer migráns azonnali letelepítését követeli, a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc pedig felújított önkormányzati bérlakást adna nekik.

A magyarok önvédelmi reflexe ugyanakkor működik – jelentette ki, azt kérve, minél többen írják alá az íveket, hogy még erősebb koalíció jöjjön létre az emberek és a kormány között.

A kormánypárti politikust kérdezték Colleen Bell amerikai nagykövet szavairól is, miszerint Magyarországnak joga van megvédeni a határait, ugyanakkor a menekülteket méltóságuknak megfelelően, humánusan kell kezelni. Azt felelte: a menekültek – azaz nem az illegális bevándorlók – Magyarországon oltalomban részesülnek, ha megkapják a menekültstátuszt.