Világhírű gondolkodókkal fog vitázni Zimbardo Budapesten

Forrás: VS.hu/Zagyi Tibor

-

A technológiai fejlődés társadalmi hatásairól vitáznak korunk legismertebb gondolkodói, köztük Philip Zimbardo, a Standford Egyetem viselkedéskutató professzora és Niail Ferguson neves brit történész. A vitát az első Brain Bar Budapest Fesztiválon június 4. és 6. között rendezik meg Budapesten.


A rendezvény főbb témái között a nagyvárosok, a vállalkozások, a tanulás, az egészség és az innováció jövőjét meghatározó trendek és dilemmák szerepelnek.

Az előadók többek között a következő kérdésekre keresik majd a választ:
  • miért nincs európai Szilícium-völgy,
  • milyen lesz az ideális iskola 2025-ben,
  • applikációkban vagy orvosokban bízunk majd jobban,
  • vagy mi lesz az állam szerepe az új ipari forradalom után?
A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub közösen rendezett nemzetközi eseményén Niail Ferguson brit történész, a Harvard Egyetem professzora valójában nem vesz részt élőben, a színpadra fogják kivetíteni őt.

A fesztivál vendége lesz Richard Florida, a kreatív gazdaság egyik legismertebb teoretikusa, Daniel Epstein, az Unreasonable Institute alapítója is, akit nemrég a világ 30 legbefolyásosabb vállalkozója közé választottak.

Előadás tart még Sugata Mitra a tanulás és a technológia kapcsolatának nemzetközi hírű indiai szakértője, valamint a Stanford Egyetem viselkedéskutató professzora, Philip Zimbardo. Itt lesz a mindössze 17 éves Mara Steiu, aki okostelefonra alkotott pénzügyi és vállalkozói ismereteket fejlesztő, világszerte sikeres játékot. A technológia és a vallás kapcsolatáról Steve Fuller transzhumanista filozófus és Köves Slomó rabbi fog vitázni.


A fesztivál keretében fellép az Anima Sound System és Dj Bootsie, az Amoeba, a Hősökből ismert Eckü és Bupino is. Emellett a játékokat fejlesztő IAMYANK és Ál Tamás vizuális művész is szerepet kap a rendezvényen.