Vagy ma van Shakespeare születésnapja, vagy nem

Fotó: Getty Images / Hulton Archive / Getty Images / Hulton Archive

Szerencsére nagyon nem lehet elhibázni egy születésnapi köszöntőt. Azt nem tudni pontosan, hogy Shakespeare mikor született, de biztos, hogy a napokban lesz 450 éves.


1564. április 26-án Stratford-upon-Avonban megkeresztelték William Shakespeare-t. Ez az első biztos időpont az író életrajzában. Az a közmegegyezés, hogy ma - április 23-án - van a születésnapja. A dátum főleg azért terjedt el, mert ugyanezen a napon halt meg 1616-ban, az pedig pokolian kényelmes, hogy nem kell két dátumot megjegyezni. Akárhogy is, boldog születésnapot!


sh

Ezt mind Shakespeare-nek köszönhetjük


A Magyar Shakespeare Társaság facebookján a legtöbb születésnapi megmozdulást meg lehet találni. Az Urániában ünnepi gála után A vihar egy kanadai előadását fogják vetíteni. A Vígszínházban - ők egyébként már tegnap csapra verték a hordót - ma egy Vízkeresztet, holnap egy Lear királyt lehet elcsípni. Az Örkényben műsoron van ugyan a Hamlet, de három hétre előre kell jegyet venni rá. Ha minden kötél szakad, még mindig megnézhetik A reneszánsz embert Danny DeVitóval a torrenttékából.


Így lehet egy percben elszpojlerezni a Hamletet