Újabb lehetséges örökös kér Prince vagyonából

Fotó: AFP / BERTRAND GUAY

-

Ügyvéd keresi a féltestvér unokáját. Egy rab szerint pedig Prince volt az apja.


Az elhunyt énekes féltestvérének unokáját vélte megtalálni Michael Padden minnesotai ügyvéd, így újabb lehetséges örökös jelentkezhet be Prince vagyonára. Az ügyvéd szerint Prince féltestvérének, a 2011-ben elhunyt Duane Nelsonnak volt egy fia, akinek viszont lánya született egy házasságon kívüli kapcsolatból. A benyújtott iratok szerint Nelson fia meghalt, ám a lányunokája életben van, állítja Padden ügyvéd.

Az ügyvéd sikertelenül próbálta felvenni a kapcsolatot a gyermek anyjával, ezért kérte, hogy nevezzenek ki gyámot a kiskorú gyermek érdekeinek védelmében.

Prince nem hagyott hátra végrendeletet, ezért hat testvére és féltestvére lehet az örökös. Az április 21-én elhunyt énekes vagyonának pontos értéke egyelőre nem ismert, de csak a zenei díjakból származó bevételeit több mint 500 millió dollárra becsülik.

Prince 39 albumot adott ki és több mint 100 millió lemezt adott el. Az énekes tucatnyi minneapolisi ingatlana a nyilvánosan hozzáférhető dokumentumok szerint 27 millió dollárt ér.


39 album, több mint 100 millió példány: a fél milliárd dollárt is meghaladhatja a zenei díjakból szárvazó bevétel


A héten egy coloradói börtönben raboskodó férfi ügyvédje bejelentette, hogy apasági keresetet nyújtott be egy minnesotai bírósághoz annak megállapítására, hogy ő Prince gyermeke. A Kansas Cityből származó Calvin Q. Williams anyja, Marsha Henson közölte, hogy 1976 júliusában volt szexuális kapcsolata Prince-szel, és a következő év áprilisában született meg fia.

A minnesotai törvények szerint az örökösödésben a gyermek az első számú kedvezményezett, ami azt jelentené, hogy Prince testvérei és féltestvérei háttérbe szorulnának, ha bebizonyosodik, hogy Williams az énekes gyermeke.