Új medvék érkeztek a Budakeszi Vadasparkba

Fotó: Budakeszi Vadaspark / Surányi Linda

-

Naponta tizenöt kiló zöldséget és gyümölcsöt kapnak. Hús hetente egyszer jár.


Romulus és Tibor, a Budakeszi Vadaspark két új barnamedvéje birtokba vette a megújított medvekifutót. A Budakeszi Vadaspark elsődleges célja, hogy a kis- és nagykorú látogatókkal eredeti élőhelyükön ismertesse meg a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A barnamedve ebben kiemelten fontos – és a látogatók körében hatalmas népszerűségnek örvendő – szereplőnek bizonyul, hiszen a legnagyobb európai emlős.

A Vackor nevű barnamedve idő előtti elpusztulása után partnere, Móric magára maradt. Mivel állatkertben és vadasparkban nem lehet könnyen párt cserélni, ráadásul az összeszoktatás is nehéz és akár veszélyes is lehet, Móric visszakerült a Veresegyházi Medveotthonba, ahonnan most két új példánnyal, Romulusszal és Tiborral bővült a Vadaspark állománya – írja a Magasles vadászati blog.

A medvéknek naponta 15 kilogramm élelmet kell elfogyasztaniuk. Ez elsősorban gyümölcsből és zöldségekből áll. Állati eredetű táplálékkal a Budakeszi Vadaspark gondozói hetente egyszer egészítik ki az étrendjüket.