Sztálin unokája punk lett Amerikában

-

A 44 éves, Portlandben élő Chrese Evansról kevesen tudják, milyen híres felmenőkkel rendelkezik. Öt évvel ezelőtt elhunyt anyja, Szvetlana Allilujeva, Sztálin leánya volt. Ő tehát Sztálin unokája. És igazi punk.


A kiszőkített hajú Evans nemrég olyan képeket tett fel magáról a Facebookra, amelyeken a karján tetoválásokkal, ajkában piercinggel, nyakában és csuklóján csörgő láncokkal, kezében játék pisztollyal látható. A The New York Post szerint a szovjet diktátor unokája „igazi amerikai punk” lett .A lap megkereste a nőt, aki buddhista, és régiségboltja van. Ő Sztálin egyetlen lányának harmadik és egyben legfiatalabb gyermeke. Anyja 1967-ben hagyta el a Szovjetuniót, majd az Egyesült Államokban telepedett le. Ott ismerkedett meg negyedik férjével, William Wesley Peters építészmérnökkel.

A házasság mindössze három évig tartott, de utána Szvetlana Allilujeva a Lana Peters nevet vette fel. Chrese – akit eredetileg Olgának kereszteltek, de felnőttként megváltoztatta a nevét – az egyetlen közös gyermekük. Chrese a The New York Postnak ezt mondta:


Én a nagyapámról sokáig azt tudtam, hogy a második világháború három győztes államférfijának egyike volt. De aztán egyszer az anyám leültetett, és elmondta a valóságot. Akkor szereztem tudomást nagyapám bűneiről.

A nő saját állítása szerint nem politizál, és Oroszországhoz is immár csak az köti, hogy szereti és rendszeresen el is készíti az oroszok híres borscs levesét.