Szervezője támasztaná fel Woodstockot

Forrás: Getty Images / Three Lions

-

A fesztivált az ötvenedik évfordulón rendezné meg újra Michael Lang.


A legendás fesztivál ötvenedik évfordulóján újra megrendeznék Woodstockot - erről Michael Lang, az 1969-es esemény egyik szervezője beszélt a Poughkeepsie Journalnak. Lang elmondta: jelenleg tárgyal a potenciális támogatókkal, és már a helyszínt is keresik. Azt is lehetségesnek tartja, hogy ne csak az Egyesült Államokban szervezzék meg a woodstocki fesztivált, hanem Európába is elvigyék, és azt sem tartja kizártnak, hogy évente megismétlődjön az esemény. (A minden rockfesztivál atyjaként ismert Woodstock nevével egyébként szerveznek fesztiválokat, például Lengyelországban.)

„Woodstock a leghíresebb fesztiválmárka, és most, hogy ezeknek a rendezvényeknek ekkora súlya van és mindenki ennyire izgatottan várja őket, itt az ideje a visszatérésnek” - érvelt Lang.

Az 60-as évek ellenkultúrájának betetőzéseként számon tartott esemény majdnem félmillió zeneimádót, szabad szelleműt vonzott. A háromnapos, a zenének és a békének szentelt fesztiválon olyan nagy nevek léptek fel mint Jimi Hendrix, Janis Joplin vagy a The Who.