Óriásszobrot állítottak a Széchenyi téren

Fotó: Vs.hu / Kozma Zsuzsi

-

Az önkormányzati választások napján húzták fel, de nem politikai okokból. Egy óriási méretű ember kel ki a földből a Gresham palota előtt.


Aki a Lánchídon jött át Pestre vasárnap reggel, az meglepődhetett azon, hogy a földből kikelő, óriási emberalakot ábrázoló szobor fogadja. A Széchenyi téren vasárnap reggel felhúzott szobor a hét második felében rendezett Art Market egyik installációja, Hervé Loránth Ervin műve, a címe Feltépve. A művész a helyszínen elmondta, hogy a címmel és a szoborral arra szeretett volna reflektálni, hogy a kortárs művészet igenis megjelenhet az utcákon, íme.

Az időzítés miatt többen politikai akciót tulajdonítottak az installációnak, és valóban, annak sem lett volna utolsó, bármi is lett volna a konkrét üzenete. De Hervé Loránth szerint erről nincs szó, semmi politikai vonatkozása nincs a szobornak; már két napja el kellett volna készülnie, csak hát egyenetlen volt a talaj, a nem műtermi körülmények kiszámíthatatlanabbak, többek között ez is nehezítette a munkát.

A szobor hungarocellből van és tíz napig lesz a mostani helyén. A művész azt sem bánná, ha az emberek szelfiznének az alkotásával, és ezáltal közösségi élménnyé válna, beépülne a mindennapokba.