Orbán lányát is megtámadták a párizsi rablók

Fotó: Fyodor Borisov

-

A reptér közelében vártak áldozataikra. Most kapták el őket.


A francia rendőrség elfogott tizennégy fiatalt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megloptak több, a Charles de Gaulle repülőtér és Párizs között autóval utazó turistát, köztük Orbán Viktor egyik lányát. Az AFP szerint a kormányfő lányát 2017 novemberében támadták meg útban Párizs felé.

A 15 és 21 év közötti fiatalokból álló tolvajbandát március 5-én állították elő Párizs közelében. A feltételezések szerint 88 támadást követhettek el 2017 januárja és 2018 márciusa között. A tolvajok célpontjai turisták voltak, akik taxival közlekedtek a repülőtér és Párizs között, vagy külföldi rendszámú autóval utaztak.

A tolvajbanda bejáratott módszerrel rendelkezett: odasétáltak a dugóban várakozó autókhoz, szemügyre vették az utasteret, elöl hagyott csomagok után kutatva, kővel betörték az ablakot, és zsákmányukkal elrohantak.

Több bűnözőt a köveken hagyott DNS-mintáknak köszönhetően fogták el, másokat telefonbeszélgetéseik, a kirabolt autón található nyomok vagy szemtanúk lepleztek le. Hatan már ismertek voltak hasonló bűncselekmények miatt.