Múzeumigazgató lett Vitézy Dávid

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint / Vs.hu / Hirling Bálint

-

A Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg január 16-ától a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói feladataival az emberi erőforrások minisztere.


A tárca közleménye szerint az Emmi októberben írt ki pályázatot a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjának betöltésére, de az eredménytelenül zárult, ezért a miniszter az új pályázat kiírásáig megbízott vezető kinevezéséről döntött.

A megbízott főigazgató feladata koncepció kidolgozása a múzeum hosszú távú működtetésére, továbbá az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása.

Az államtitkárság azt írta, hogy „a Városliget átfogó rekonstrukcióját célzó Liget Projekt részeként a több mint százéves közlekedési múzeum nem csupán eredeti pompáját nyeri vissza, hanem 21. századi tudásközponttá válik”.

Vitézy Dávid közgazdász, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyik alapítója és vezetője, 2010–2014 között a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója volt, 2015 februárjától pedig a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztos.