Műkincsrablós animációs thriller készül

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

-


Ruben Brandt, a gyűjtő címmel egy műkincsrabló banda utáni hajszáról készül egész estés animációs krimi. A film sztorija szerint Ruben Brandt és csapata huszonöt festményt próbálnak elrabolni a világ olyan híres múzeumaiból mint a Louvre, a Tate vagy az Uffizi.

Ruben és társai a világ legkeresettebb rablóivá válnak, a fejükre kitűzött jutalom már egymilliárd dollár. A rendőrök mellett fejvadászok és gengszterek elszánt hada is a nyomukba ered. Mike Kowalski washingtoni magándetektívet, a műkincsrablások nemzetközi szakértőjét bízzák meg, hogy kerítse kézre a Gyűjtőt.A Filmalap közleménye szerint az animációs thriller a James Bond-filmeket idézi majd, alkotója Milorad Krstić szerb származású, 1989 óta Magyarországon élő festő, díszlettervező és animációs művész, aki My Baby Left Me című első animációs rövidfilmjével a '95-os Berlinalén Ezüst Medve-díjat nyert.

A Ruben Brandt, a gyűjtő gyártás-előkészítését 50 millió forinttal támogatja a Filmalap, a film a tervek szerint 2016 végén kerülhet a mozikba.