Mi idén is Cate Blanchettre szavazunk

-

A 88. Oscar-gála vörös szőnyeges bevonulásán Stallone volt a legszerényebb, DiCaprio a legidegesebb, Eddie Redmayne a legizzadtabb.


Brie Larson, aki A szobával a legjobb női alakítás fő esélyese, nem izgult, de elárulta, hogy valószínűleg azért nem, mert most jött meg Vietnamból, és nincs teljesen magánál az időeltolódás miatt.


Brie Larson a vörös szőnyegen


A Carolért jelölt Rooney Mara elejtett egy izgalmas kis infót: a testvérével, Kate Marával szeretnének együtt játszani egy filmben, csak még nem találták meg az ideális alapanyagot.

A tavalyi legjobb férfi főszereplő-nyertes és idén ismét jelölt Eddie Redmayne, aki tavaly bocsánatot kért, amiért magával hozta Angliából az esőt, idén megint esőre számítva vett fel bársonyból készült szmokingkabátot, amiben viszont "izzadt, mint a dög". Viszont hamarosan gyereke születik.

És hogy kinek volt a legvörösebb haja a vörös szőnyegen? Természetesen Sandy Powell kosztümtervezőnek, mint mindig. A háromszoros Oscar-díjas Powell idén a 11. és a 12. jelölését gyűjtötte be, ugyanis a Carolért és a Hamupipőkéért is esélyes a szoborra.Na, és ki az, aki egy tollas-flitteres virágokkal megrakott estélyiben is csodálatosan fest? Hát persze, hogy Cate Blanchett.Rögtön utána Sylvester Stallone futott be, akire nagy hatást tett a Blanchettel való találkozás, és őszintének tűnő szerénységgel azon csodálkozott, hogy a színésznő látta a Creedet, amiért a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában esélyes elismerésre.


A visszatérőért ma éjjel minden bizonnyal a legjobb férfi alakítás díját bezsebelő Leonardo DiCaprión tőle szokatlan módon látszott, hogy izgul, és ezt nem is titkolta. Az anyukájával érkezett a gálára, ő azonban elbújt a kamera elől.

Pár perccel a gála kezdete előtt Charlize Theron megfelelő perspektívába helyezte az Oscart, amikor a backstage-ben elárulta, hogy az egész estében a felszolgált hamburgerek a legjobbak.