Meghalt Kevin Curran

-

A Simpson család Emmy-díjas írója volt.


Hosszú betegség után, 59 éves korában Los Angelesben elhunyt Kevin Curran hatszoros Emmy-díjas forgatókönyvíró és producer. 15 évig dolgozott A Simpson család sorozaton. Már 1998-ban konzultáns producere lett A Simpson családnak, 2001-ben pedig csatlakozott a csapathoz, és az utóbbi években már vezető producerként is jegyezte a műsort. Három Emmy-díját a sorozatért kapta – írta a The Hollywood Reporter. A 80-as években a Late Night with David Letterman írógárdájában dolgozott, ezért a műsorért három Emmy-díjban részesült kollégáival megosztva. 1990–1993-ig az Egy rém rendes család producere volt.

„Curran édes, csodás ember volt, sok-sok viccel, amelyek között akadtak, amelyek nem tűrtek nyomdafestéket, mások pedig örökké élnek az animációs filmekben” – írta közleményében Al Jean, A Simpson család vezető producere. A Twitteren azt is írta, hogy Curran „nagyon mulatságos és igaz barát volt”.

Curran Connecticutból származott, és a Harvardra járt. 2009-ben vált el Helen Fieldingtől, a Bridget Jones-könyvek szerzőjétől, akivel tíz évig élt együtt, és két gyermekük is született.