Magyar filmeket forgalmaz az ország legnépszerűbb torrentoldala

Forrás: Fotó: Hirling Bálint

-

November közepén indul a kísérlet az nCore-on, csak a mozik elején lesz klip, a reklámszünetet nem találják fel újra.


Az ország legnépszerűbb torrentoldala beáll a magyar filmek mögé. A százezer lájkolóval és hatszázezer felhasználóval rendelkező oldalról Novák Erik Fekete Leves című filmjének reklámokkal támogatott verzióját lehet először letölteni.

Az nCore Média húsz magyar filmből álló portfóliót akar kiépíteni. A teljes listát egyelőre nem adták ki, annyit lehet tudni, hogy Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid című 56-os mozija lesz a következő film.


A Fekete Levest a mozis forgalmazás során körülbelül ötezer ember nézte meg. "Így nem tud működni a független filmkészítés, elfogynak a szívességek" - mondta Novák Erik.

A torrentes terjesztés ötletével Novák 23 éves fia állt elő, a heurékához vezető mondat a következő volt:


"Apa, miért nem rakjátok fel az nCore-ra, legalább megnézi háromszázezer ember?"

A letorrentezett filmekben sem lesz reklámszünet, csak a mozikban megszokott, a filmet bevezető harminc másodperces klippel vagy a felső sarokban végig látható logóval lehet majd találkozni. Emellett a hirdetők választhatják azt is, hogy egy reklám helyett csak annyit írjanak ki a kópia elejére, hogy ki támogatta a letöltést.

A filmek három felbontásban kerülnek fel az nCore-ra a házmozisoknak szánt fullHD-s felbontástól mobilokra szánt kisebb méretig.