Magániskolaként jegyezték be kínzókamrájukat a szadista szülők

Fotó: AFP / BILL WECHTER

-

A szomszédok azt mondják: nem tudták, hogy a családi házban tizenhárom gyereket éheztetnek és láncra verve tartanak. A legidősebb 29 éves.


Tizenhárom, embertelen körülmények között nevelt gyereket mentettek ki a kaliforniai Perrisben található otthonukból. Az 57 éves David Allen Turpin és a 49 éves Louise Anna Turpin a világtól elzárva, mocsokban tartotta, éheztette, és esetenként az ágyhoz láncolta 2 és 29 év közötti gyermekeit. A kínzással és gyermekeik veszélyeztetésével vádolt szülőket vasárnap őrizetbe vették – jelentette az NBC.

Turpinék fejenként 9 millió dolláros (mintegy 2,3 milliárd forintos) óvadék ellenében szabadulhatnak.A rendőröket az egyik lány vezette nyomra. Megszökött a fogságból és a szüleitől ellopott mobiltelefonról tárcsázta a segélyhívót. A rendőrök nem akarták elhinni életkorát, mert a 17 éves lány az éhezés miatt alig 10-nek nézett ki.

A hatóságok hét, 18 és 29 év közötti fiatal felnőttet és további öt kiskorút – köztük egy kétéves kisgyereket – találtak a perrisi ház sötét, piszkos és büdös helyiségeiben. Mindegyiküket kórházba szállították, és a gyermek-, illetve a felnőttvédelmi hivatal veszi gondjaiba őket.


Családi kép


Az oktatási minisztérium nyilvántartása szerint a család lakcímén magániskola működik, igazgatóként David Turpint jegyezték be. A nyilvántartás szerint a tavalyi iskolaévben egy ötödik, egy hatodik, egy nyolcadik, egy kilencedik, egy tizedik és egy tizenkettedik osztályos tanulója volt a nemlétező iskolának – írta az ABC News.

A környékbelieket megrázták a történtek. A szomszédok zárkózott családként jellemezték Turpinékat.

"Fogalmam sem volt, hogy mi folyik itt" – mondta a közelben lakó Andrew Santillan.


Azt sem tudtam, hogy gyerekek is élnek a házban."