Lenyűgözte a nőstény orangutánt a szoptató anya

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Az állat is éppúgy meghatódott a jeleneten, mint az ember.


Hároméves lánya születésnapját ünnepelte Elizabeth Hunt Burrett a melbourne-i állatkertben, ahol elmondása szerint csodálatos élményben volt része egy orangutánnal – áll a Huffington Post oldalán.

Az ausztrál nő Facebook profilján posztolta a képet, amin éppen 13 hetes kisfiát szoptatja, a háttérben pedig egy orangután áll, az anyát nézi. Elizabeth kisfia megéhezett és pont az orangutánok mellett ültek le egy sarokban, mikor arra lett figyelmes, hogy egy majom figyeli őt egészen közelről. Nemsokára egy második is érkezett, ő kis bólintással üdvözölte az anyát.


Just wanted to share with you all this amazing breast feeding experience. While celebrating my daughters 3rd birthday...

Közzétette: Elizabeth Hunt Burrett – 2016. február 8.

Elizabeth teljesen meghatódott. Hozzátette, már szinte mindenkinek van Melbourne-ben egy fotója róla, hiszen hamar híre ment az állatkertben, hogy mi történik vele és az orangutánokkal, de nagyon meglepődött, mivel egyetlen rosszindulatú komment sem érkezett posztja alá.

Az, hogy Elizabethnek ebben az élményben volt része, nem túl meglepő, hiszen a majmokról köztudott, hogy nagyon szoros kapcsolat van a nőstény és kölykei között. A World Wildlife Fund szerint az állatok közül az orangutánoknál az egyik legerősebb ez a kapcsolat, 6-7 éves korukig a kölykök anyjuk mellett maradnak, sőt néhányuk körülbelül 15 éves korban visszatér meglátogatni őt.