Itt együnk a héten - A WLB heti gasztroajánlata

-

Ezen a héten a We Love Budapest Duna-parti hekket, a Gozsdu-udvar ázsiai vonalát, keresztény ízeket és romantikus túrógombócozást ajánl, hozzá pedig a város legjobb borbárjainak italait.


A budapesti gasztroforradalom hatással volt az étkezés minden területére: van már prémium street food, szürcsölhetünk poharas levest a 4-es metrón, dobozostésztázhatunk, gyönyörködhetünk 3 Michelin-csillagban, ehetünk libamájas luxusburgereket, a gulyás helyett rendelhetünk vietnami Phót, sőt, még a lángos is minőségi alapanyagokból készül, tehát mondhatni kézműves.

publikusA leveses srácok nem akartak a street foodnál megállni: a papírpoharak, a tésztásdobozok és a műanyag villák kora ezen a ponton véget ért. A régi Közhely, majd az Atelier-vel karöltve a Budapest Bägel bázisára beköltözött a Publikus, és két-, illetve háromfogásos, napi szinten változó menükkel várja az éhes vendégeket. A hely nem finedining, de majdnem olyan. Tovább a We Love Budapest cikkére.

Screen Shot 2014-04-10 at 15.41.49A Zsidai családnak a Spíler Shanghai a hetedik vendéglátóhelye a fővárosban: a Várban a Pierrot, a 21, a Pest-Buda és a Baltazár után most a Gozsduban is megjelent az igényes gasztronómia. A Spíler Shanghaiban nemcsak az ételek esetében, de a söröknél is erős az ázsiai kapcsolat, a hely csak arra vár, hogy izgalmat hozzon a máshoz szokott magyar gyomrokba. Tovább a We Love Budapest cikkére.

dunaparty megállóA Római-part és a Kopaszi-gát helyett  jó idő esetén másban is lehet gondolkozni, és ki lehet ülni, mondjuk, a kicsit eldugott Dunaparty Megállóba, amely londoni emeletes buszokban, indusztriális kilátásban és a klasszikus vízparti hekk-lángos-sör kombóban erős, abban viszont nagyon. Tovább a We Love Budapest cikkére.

Screen Shot 2014-04-10 at 15.40.57A Marvelosa, a Lánchíd utcában megbújó romantikus kis étterem, amely már hatodik éve üzemel, a Várkertbazár felújítása kapcsán a környékre látogatók új kedvence lehet hamarosan. A franciás hangulatú kis teraszról élvezhetjük a dunai panorámát és egyebek mellett a budapesti házias ételkínálat szerintünk legfinomabb ételeinek némelyikét. Az étlap szezonális, de azért vannak örök kedvencek. Tovább a We Love Budapest cikkére.

café pioA Café Pio egy keresztény szellemben működő bisztró, ahol az ételkínálat a nap minden szakára kínál megoldást, és amely elsősorban a magyaros ízvilágra fókuszál. Itt minden egészséges, nincsen például kóla, és az étvágyra erősen rásegít a környezet, amelynek leglátványosabb eleme egy hatalmas élőnövény-fal. Tovább a We Love Budapest cikkére.

boros helyekA finom étel jó borok nélkül természetesen nem a legkerekebb élmény, de szerencsére Budapest ezen a téren is a maximumot hozza: egyre több kiváló magyar bort kóstolhatunk, és akkor sincs gáz, ha mondjuk igazi francia champagne-ra vágyik valaki. Ezek az italok nemcsak erős hangulatjavító hatásukról híresek, hanem arra is jók, hogy összehozzák az embereket. Tovább a We Love Budapest cikkére.