Ingyen numerákkal küzd az adóhivatal ellen egy osztrák bordély

-

Nagy sor áll minden este egy salzburgi piros lámpás ház előtt, hiszen ingyen kínálja szolgáltatásait. A tulajdonosnak ugyanis elege lett a túladóztatásból, és így kíván tiltakozni.


„A belépés ingyenes! Az italok ingyenesek! A szex ingyenes!” – nehéz elképzelni kedvezőbb ajánlatot, mint amit a salzburgi Pascha bordélyház kínál. A tulajdonos, Hermann ’Pasa’ Müller ugyanis ezzel a furcsa módszerrel akar tiltakozni a szerinte elviselhetetlen adóterhek ellen. A helyi lapoknak azt mondta: már a múlt évre is ötmillió euró adót állapítottak meg, most pedig azt akarják, hogy jelentse be a nála dolgozó nőket, és fizessen biztosítást.

Az akció rendkívül sikeres, legalábbis Müller szerint minden este több mint száz férfi áll az ajtó előtt, be sem férnek egyszerre: ha öten távoznak, öten beléphetnek. A tulajdonos azt állítja, hogy a lányok órabérét saját zsebből fizeti, az italokat a ház állja. Müller szerint legalább szeptemberig kitart majd a „nyári akció”. Az adóhivatal egyelőre nem reagált a szokatlan tiltakozásra.

Ausztriában a prostitúció legális, 18 év felett, saját akaratából bárki űzheti ezt a mesterséget. A prostituáltakat a rendőrség nyilvántartásba veszi, és kötelező orvosi vizsgálatokon kell megjelenniük. A prostituáltaknak egyéni vállalkozóként be kell jelentkezniük az adóhivatalnál is, és betegbiztosítást kell fizetniük.


Nicht nur österreichische, sondern bereits auch deutsche Medien berichten über das Club Hotel Pascha Salzburg ... Hier...

Posted by Pascha on 2015. június 11.