Hasselhoff megmutatta nekünk, milyen egy mulatós hakni Amerikában

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint / Vs.hu / Hirling Bálint

-

Mogyoródon, a Hungaroringen olyan történt, amiről talán soha nem gondoltuk volna, hogy megeshet. Több mint három és fél órára eljött haknizni Magyarországra David Hasselhoff. 2014-ben. És hozta magával az egykori kebelcsoda Samantha Foxot, a Vengaboyst és úgy cakompakk az egész húsz évvel ezelőtti eurodance-korszakot. Sok kép, plusz egy bónuszvideó KITT-ről. Aki már nem él.


A kilencvenes évek slágereire gyülekezett a tömeg a Sziget Fesztivál nagyszínpadánál valamivel kisebb pódium előtt, szólt a Coco Jambo, Michael Jackson és a Safri duo. Hatalmas propellerek forogtak, ez dizájnjában passzolt a Hungaroringen ezen a hétvégén megrendezett Race and Music Acceleration fesztiválhoz. Vegyes közönség, huszonévesek és középkorúak, bulizó lányok és melegítős, derékre kötött pulcsis családok várták feltűnő izgalommal, hogy beinduljon a különösen hosszúnak ígérkező koncert. acceleration 2014, Hasselhof, retro koncert További képekért kattintson a fotóra! Hangulatában ez az esemény bármelyik hazai sörfesztivál lehetett volna, még a hotdogban is kolbász volt, csak itt az egész show egy külföldi utazócirkusz volt, a „drink”, „food” (ital, étel) feliratokat is ránézésre Hasselhoff stábja hozta. Csak bazársorok és sörsátrak nem voltak, úgyhogy a közönség sem padokon tespedt, hanem izgalmában energiabombaként készült felrobbanni. Hiszen eljött Magyarországra haknizni egy amerikai léptékű, csak valamivel fiatalabb Korda Gyuri bácsi, a harminc-negyven év körüli emberek pedig húszévesekké ihatták magukat. Egy letűnt kor megidézésének lehetősége, The Hoff, a 2 Unlimited, Haddaway, a Vengaboys, a Twenty 4 seven és az egykori bombanők, Sabrina, Samantha Fox fellépése, a tökéletes testű Barbie-k és Kenek látványa izzította őket. Samantha Fox. További képekért kattintson! Samantha Fox. További képekért kattintson!

Pont ezért volt szürreális, hogy egy melegítős, fesztiválnak álcázott majálison egyszer csak megjelent a kivetítőkön a Baywatch intrója, „Mitch” neve alatt berobbant a „David Hasselhoff” felirat, majd hirtelen ott volt előttünk egy fürdőruhás hölgykoszorú kíséretében a piros dzsekis The Hoff. A kilencvenes évek egyik legnagyobb ikonja, a képcsöves tévék és a szombat-vasárnap délutánok állandó szereplője, aki pontosan abból a múltból érkezett hozzánk, amikor még Amerikát utoljára hittük tökéletes testű, vakítóan fehér fogsorú, gyönyörű emberek hazájának. További képekért kattintson! További képekért kattintson! Ezzel maga a 62  éves színész, énekes is szemmel láthatóan tisztában volt. Az volt az érzése ugyanis az embernek David Hasselhoff láttán, hogy ez a férfi elhiszi: a világ tökéletes. Csodásan megél egykori sorozatbeli karaktereiből, és dalait akkor is vele énekli a tömeg, akkor is skandálja, hogy „Hoff, Hoff”, ha ezek a dalok borzalmasak (hallott már amerikai mulatóst?). Hasselhoff ezért nyugodtan énekelhetett helyenként hamisan, sőt lehetett annyira bicskanyitogató is, hogy rögtön a második számként a Queen We will rock you-ját énekelte el erőltetetten, hoffosítottan. Még a jegesvödrös kihívást sem átallotta színpadon végrehajtani.

Így aztán Race and Music Acceleration Festival ide vagy oda, ez azért mégiscsak egy David Hasselhoff Fesztivál volt. Ő volt a húzónév, a showman, az összekötő elem a mindössze húszperces koncertek között, imádta, hogy imádják, ugyanakkor korántsem ő biztosította a legnagyobb bulit. Egyértelműen a Vengaboys éjfél körüli fellépésére gyűltek össze a legtöbben, nagyjából 6-7 ezren, de az eurodance diszkóhimnuszai, mint Haddawaytől a What is love vagy Dj Sash!-től az Ecuador is rendesen eksztázisba hozták a közönséget. A retrobuli állandó jelmondatának („Put your hands up in the air!”) folyamatos ismételgetése megtette a hatását. Egyedül pont szegény Samantha Fox halványodott el a csillámporos éjszakában, még a Touch me című slágere sem tudta igazán magasba emeltetni a kezeket.


Az igazi KITT már nem él.