Földnek csapódott a földrengéskárokat vizsgáló miniszter helikoptere

Fotó: Jeff Kramer

-

Két ember meghalt a balesetben.


Erős, 7,2-es fokozatú földrengés volt szombaton Mexikó déli és középső vidékén. Kisebb károk keletkeztek, de az első jelentések nem szóltak áldozatokról. A földmozgás fészke a Pinotepa Nacionaltól 11 kilométerre délkeletre, 43 kilométeres mélységben volt.

Luis Felipe Puente, a katasztrófavédelem vezetője azt mondta, hogy Oaxaca, Chiapas, Michoacán és Puebla államokban, valamint Mexikóvárosban még vizsgálódnak. Az első nagyobb földrengést még 59 utórengés kísérte.

Alfonso Navarrete belügyminiszter szerinte Oaxaca államban az épületekben kisebb károk keletkeztek, és százezer ember maradt áram nélkül.

Nem sokkal később a belügyminisztérium arról számolt be, hogy a miniszter helikoptere, amellyel a károk megtekintésére indult, leszállás közben a földnek csapódott és két ember meghalt. A helikopteren ült Alejandro Murat, Oaxaca kormányzója is, de sem ő, sem a miniszter nem sérült meg komolyabban.

A Pemex nemzeti olajvállalat szerint berendezéseik rendben vannak, a legnagyobb finomítójuk 386 kilométerre fekszik az epicentrumtól.

Tavaly szeptemberben két erős földrengés 471 halálos áldozatot követelt Mexikó középső és déli vidékén, és 184 ezer épületet megrongált.