Ezeken a helyeken a legveszélyesebb szelfizni

-

Kerüljék a magas és a vizes háttereket. Meg a robogó vonatokat.


A hét elején egy érkező vonat előtt próbált meg szelfit készíteni magáról egy indiai fiú. A próbálkozásnak tragikus végkifejlete lett. Nem ő azonban az egyetlen, aki szelfizés közben életét vesztette.

A Priceonomics nevű gazdasági oldal a meglévő statisztikák alapján megpróbálta összegyűjteni azokat a helyeket, ahol az emberek szelfizés közben meghaltak. Három év híradásait fésülték át olyan hírek után kutatva, amelyekben a szelfizés halált okozott.

Kijózanító következtetésre jutottak: 2014 óta 49 ember halt meg valamilyen szelfizős helyzetben. A szám magasabb lehet, hiszen a média nagy valószínűséggel nem számolt be minden egyes szelfihalálról. A szelfizéssel összefüggésben hozható halálesetek áldozatainak több mint a negyede a 21. évében járt, 75 százalékuk férfi volt.

A legveszélyesebb helyek általában magasan vagy vízben vannak. 16-an haltak meg, mert leestek egy szikláról vagy egy magas épületről, 14-en pedig megfulladtak. Az érkező vonat melletti pózolás nyolc ember halált okozta. A többiek haláláért lövés, gránát, repülőgép-szerencsétlenség, autóbaleset vagy egy állat okolható.