Ennél őrültebb magyar film biztosan nem lesz idén

Forrás: Filmpartners

-

A pulikutyákat alufóliába csomagolják, ez az emberalatti gonoszságú lény megérett a pusztulásra, a genetikai kör bezárult. Ilyesmik hangzanak el a Buharov testvérek új filmje, Az itt élő lelkek nagy része előzetesében.


Igor és Ivan Buharov a kilencvenes évek közepe óta készítik kompromisszumot nem ismerő, dadaista filmjeiket, amelyek alapvetően jobban működnek kiállítótermekben, videóművészeti projektként, mint hagyományos filmként. Általában rövidfilmeket csinálnak, legutoljára a 2007-es Lassú tükör volt egész estés. Idén viszont bemutatják Az itt élő lelkek nagy része című filmjüket, amely másfél órás lesz.


A filmben több ismert színész és filmes is feltűnik: Hajdu Szabolcs, Fátyol Hermina, Nyitrai Illés és Szabó Domokos az előzetesben is szerepelnek. A történetet nem érdemes és valószínűleg nem is lehet rekonstruálni, a trailerben összefüggéstelen dolgok történnek, egy usankás néni például azt mondja: faszszopóka, kukifagyi.Lesz ilyen jelenet is a filmben:A film bemutatójáról egyelőre nem sokat tudni, annyi biztos, hogy vetítik majd az április 27. és május 1. között rendezendő Mediawave fesztiválon.