Elvitték a 435 milliárdos főnyereményt

Fotó: Europress/AFP / Saul Loeb

-

Végre lett győztese az amerikai Powerballnak.


A nyertesről egyelőre nem sok mindent tudni, csak annyit, hogy a szelvényt Los Angeles külvárosában, Chino Hills közelében adták fel.

A boldog győztes nem kevesebb mint 1,5 milliárd dollárt nyert a jackpottal, ám sokan mások is örülhettek, hiszen 50 ezer és 2 millió dollár közötti nyereményeket is kisorsoltak.

A főnyereményt kétféle módon lehet hazavinni: ha valaki a másfél milliárd dollárra vágyik, úgy azt 29 éven keresztül utalják a számára éves bontásban. Ha viszont türelmetlen, és egyszerre akarja a pénzt, akkor „csak” 930 millió dollárt (270 milliárd forint) tehet zsebre. Rossz hír, hogy a nyereményből a központi kormányzat is megköveteli a maga részét, mégpedig 39,6 százalékot, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy meg kell felelni a nyertes állama szabályainak is, amely további milliókat von el. Ugyanakkor a nyertes még az adók levonása után is gazdagabb lesz Beyonce-nál vagy éppen Messinél – írja a BBC.

A New York Times tudósítása nem felejti el megjegyezni, hogy az átlagos Powerball-játékosnak nagyobb esélye van arra, hogy belecsapjon a villám, mintsem hogy nyerjen, pedig előbbihez is egy az 1,9 millióhoz az esély. Mindez nem akadályozta meg az amerikaiakat abban, hogy több millió kétdolláros szelvényt vegyenek, miután november hetedike óta nem volt telitalálat.