Elmarad a Hegyalja fesztivál, megint

Fotó: MTI / Balázs Attila

-

A hírt hivatalosan is bejelentették, és a szervező megerősítette. A koncertek egy részét Budapesten pótolhatják.


A Hegyalja.info szerint már napok óta keringenek pletykák arról, hogy nem rendezik meg a fesztivált idén. A Lángoló Gitárok blog még a hivatalos bejelentés előtt elérte a szervezőt, Kovács Pétert, aki megerősítette a hírt. Indoklása szerint „a fesztivál területének birtokba vételével váratlanul olyan bizonytalanságok léptek fel több helyrajzi számmal kapcsolatban is, hogy nem merték bevállalni a nyitást, ezért úgy döntöttek, hogy inkább nem tartják meg a rendezvényt.” Több zenekar már ki van azonban fizetve, így a koncertek egy részét Budapesten rendezhetik meg.

Később a Hegyalja hivatalos honlapján is bejelentették, hogy idén sem lesz végül megtartva a fesztivál:


Elmarad Tokaj-Rakamazon a július 15-19-re tervezett Kingdom of Hegyalja. A négy fesztiválterületből három nem áll rendelkezésre, ezért a szervezők úgy döntöttek, nem rendezik meg a fesztivált az eredeti területen, de még dolgoznak azon, hogy néhány koncertet más helyszínre átszervezzenek.

Nem áll rendelkezésünkre abban a formában a helyszín, ahogy azzal eredetileg kalkuláltunk, ezért úgy döntöttünk, nem rendezzük meg a fesztivált Tokaj-Rakamazon. Dolgozunk még azokon a lehetőségeken, hogy a leszervezett koncertek egy részét más helyszínen megtartsuk, ezzel kapcsolatban később tudunk bővebb információval szolgálni.
Azoknak, akik már megvásárolták a jegyüket, illetve bérletüket, a kifizetett összegeket természetesen visszatérítik a szervezők. Ezzel kapcsolatban további információ itt kérhető: jegy@kingdomofhegyalja.hu

A fesztivál programjában többek közt az Eagles Of Death Metal, a Darkness vagy a Nightwish koncertje is szerepelt. A Hegyalja fesztivál tavaly is elmaradt.