Egy vallási vezetőt parodizált, börtönbe zárták

Fotó: Picasa

-

Az indiai vallási vezetőnek akciófilmjei és arénakoncertjei vannak. 400 hívője kasztráltatta magát az üdvözülésért. Egy komikus kinevette a pizsamáját.


Egy Kiku Sharda nevű indiai komikus egy december végi tévéadásban utánozta Gurmeet Ram Rahim Singhet, egy rendkívül népszerű és ellentmondásos vallási vezetőt – írja a BBC. A komikust két hétre lecsukták a hívők érzéseinek megsértéséért.

Sharda bocsánatot kért, azt mondta, hogy nem akart senkit megbántani, és hogy nagyon tiszteli ám a vezetőt, az pedig, hogy épp úgy volt felöltözve a műsorban, mint ő, a véletlen műve, nem élcelődés volt.

A guru szóvivője azt nyilatkozta, hogy nincs olyan, hogy elkövetsz egy bűnt, aztán bocsánatot kérsz, a törvény nem így működik.A 48 éves Gurmeet Ram Rahim Singh amúgy egy szekta vezetője, aki színes pizsamákra emlékeztető parádés ruhákban jár és lép fel, popszámai vannak, több millió követője, és szerepel a Messenger of God és a Messenger of God 2 című filmekben – magát alakítja és gonosz erőket győz le bennük.A szekta jóléti és spirituális közösségként határozza meg magát, ellenzik az abortuszt, Gurmeet Ram Rahim Singh pedig pár hónapja 400 hívőjét győzte meg arról, hogy kasztráltassa magát az üdvözülés érdekében. Gyilkossággal és nemi erőszakkal is vádolták.