Egy hete ingyen vodkától úszik alkoholmámorban egy orosz falu

Fotó: Europress/AFP/Alexey Kudenko / Europress/AFP/Alexey Kudenko

-

Bő egy hete felborult egy 20 ezer palack vodkával megrakott kamion Maloje Perekopnoje községben, azóta is tart a helyiek dáridója.


Gyakorlatilag egy hete mindenki részeg a Moszkvától ezer kilométerre délkeletre fekvő 600 lakosú kis községben, Maloje Perekopnojében. A kis falu lakói még vendégségbe hívott rokonaikkal együtt is csak életük kockáztatása árán lesznek képesek év végéig elfogyasztani a váratlanul „rájuk szakadt” alkoholellátmányt.


A helyiek először a defektet kapott kamion sofőrjének segítségére siettek, ám amikor azt látták, hogy az sértetlenül elfut a baleset helyszínéről, elkezdték evakuálni a nagy részben épségben maradt rakományt.

A helyszínre kiérkező közlekedési rendőrök a Vesti.ru beszámolója szerint már erősen megdézsmált rakományt találtak, de az is gyanús volt, hogy a közeli Szaratovból kiküldött nyomozók csak feletteseik többszöri sürgetésére voltak hajlandóak visszatérni a központba.

Megélénkült viszont a Volga folyó partján fekvő kis falu forgalma: a baleset óta egymásnak adják a kilincset a közeli településeken lakó rokonok és barátok. Az orosz állami tévé egyik csatornája terjedelmes riportot szentelt annak, hogyan dolgozza fel a falu a váratlan ajándék érkezését.