Egy brazil építészmérnök is előállt egy kétéltű kerékpárral

-

A találmány új, de nem példátlan. 2008-ban az angliai Southampton Egyetemen is készült hasonló, de az tricikli volt.


Argus Caruso Saturnino brazil építész, urbanista régóta a kerékpározás megszállottja, volt egy projektje, amelynek során három év alatt két keréken szelte át a világ 28 országát. Most földön és vízen is közlekedni képes biciklit alkotott. A Bikeboat Inventa nevet viselő jármű „a városi közlekedés új, tiszta energiát használó formáihoz” szolgál ötletül – magyarázta Saturnino, amikor bemutatta találmányát egy lagúnában Rio de Janeiro déli részén.


Így készült a kétéltű bringa


A különleges kerékpár ideális lagúnákkal és folyókkal rendelkező nagyvárosokban, praktikus forgalmi dugók és áradások esetén is. A vízi utakhoz a kétméteres kerékpárt vitorlával, motorral és úszó elemekkel látta el. A részben fából épített kétkerekű 30 kilogrammot nyom. A prototípus célja, hogy „az emberek ne váljanak az autók rabszolgájává, és más eszközöket keressenek a mozgáshoz”.

A brazil építész négy hónap alatt építette meg a járművet, az első tesztet a Belo Horizontéhoz tartozó Lagoa dos Ingleses nevű tóban végezte el Saturnino. Tervei szerint ebben a hónapban a riói öblöt szeli át, majd Sao Paulóban és más dél-amerikai városokban is kipróbálja a kerékpárt.


Ez is megy vízen is, de ez háromkerekű