Eddig soha nem látott fotók kerültek elő Diana esküvőjéről

Fotó: RR Auction / Lord Lichfield

-

Az 1981-es esküvői ceremóniát követő fogadásról, a Buckingham-palotába visszavonult királyi családról készült felvételek kerülnek kalapács alá Bostonban. A 14 értékes fénykép a már elhunyt fotós, a királyi család színfalak mögötti életét is jól ismerő, Lord Lichfield alkotásai.


Lichfield híres volt arról, hogy a brit királyi családot bensőséges pillanataiban örökítette meg. Azokat a helyzeteket kereste, ahol a család tagjai nem játsszák kifelé a szerepüket, hanem ahol megmutatkozik, milyenek valójában, a színfalak mögött. Éppen ezért a Buckingham-palota erkélyén integető Károly herceget és Diana hercegnőt is hátulról fényképezte, az esküvői szertartást követően pedig a palota falai közé visszavonult, a hivatalos fogadás előtt még egy kicsit lazító családról készített képeket.A most árverésre került anyagot (hét fekete-fehér és hét színes fotót) eddig nem láthatta a közönség, mivel a fotók évtizedekig magánkézben, Lichfield asszisztensénél voltak. Eredetiségüket maga az asszisztens tanúsítja, aki a most látható képek elkészítésénél, a fények beállításánál is segített a 2005-ben elhunyt fotográfusnak.A képek értékét egy-két ezer dollárra becsülik. Az asszisztens, akit a sajtó csak Henriettaként ismer, azt nyilatkozta, hogy Lichfield a most publikált fotókat saját felhasználásra készítette Dianaéknak, de végül ez a 14 darab soha nem került bele a hercegi pár esküvői albumába.


„Tudomásom szerint, ezek a képek soha nem kerültek a nyilvánosság elé, és csak nagyon kevesen láthatták eddig a fotókat” – idézi őt a Telegraph.

Az aukció szeptember 24-én fog véget érni. Az aukciós ház oldalán a többi fotót is megnézheti.