Budapesten forog a Szárnyas fejvadász 2

Forrás: Screen Prod

-

Ridley Scott elárult néhány részletet két következő projektjéről, az Alien-előzményfilmről és a Szárnyas fejvadász 2-ről is. Utóbbit íróként és producerként jegyzi, és elintézte, hogy a Mentőexpedícióhoz hasonlóan ezt is Budapesten és Pekingben forgassák.


A Hollywood Reporternek adott interjúban Scott elmondta, mennyire elégedett volt a Mentőexpedíció számítógépes effektjeivel, amelyek olyan jól sikerültek, hogy utólag ő maga sem tudja megkülönböztetni a zöld háttér előtt, stúdióban forgatott jeleneteket a jordániai sivatagban felvett snittektől. Ezért a Szárnyas fejvadász 2-t is Budapestre hozza. Korábban már megírtuk, hogy a kultikus 1982-es sci-fi – egyébként teljesen fölösleges – folytatását a nagy formában lévő Denis Villeneuve (Fogságban, Sicario – A bérgyilkos) rendezi, és Ryan Gosling lesz benne a főszereplő Harrison Ford mellett.


Ridley Scott a Mentőexpedíció bemutatóján Pekingben


Ridley Scott a Prometheus folytatásáról, az Alien: Covenantről is elárult pár új részletet. Ezek közül a legfontosabb, hogy ezt a filmet egy új trilógia első darabjának szánja, a három Alien-előzményfilm kötné össze a Prometheust az eredeti Alien-filmekkel. Az idén 78 éves rendező ezek szerint egyáltalán nem tervezi, hogy leáll.